Miracle - Sarah Ferri

Sarah Ferri

03/03/2016

CC Palace Deinze 

20u

 deuren 19u30

 (enkel zitplaatsen)

Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg beïnvloed door de naakte eerlijkheid van de seventies folk en zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.

Sarah verscheen voor het eerst op de radar toen ze in 2008 tijdens de Gentse Feesten de muziekwedstrijd Jonge Wolven won.Tijdens een concert in “The Music Village” werd Sarah Ferri opgemerkt door de Anciënne Belgique en opgenomen in het project Artist in Residence.
Sarah speelde ondermeer supports voor Michael Kiwanuka, Caro Emerald, Simply Red, Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra.
In 2012 verscheen haar debuut “Ferritales” bij Universal Music. Het album werd geproducet door Koen Gisen en gemasterd door Tim Young in Metropolis Studio Londen.

Na een warm onthaal van haar eerste single "On my own" volgden ook "The man who was bored”, "Dancing at the supermarket" en “Were you there”. In december 2012 werd ze genomineerd voor de MIA's in de categorie "Solo Vrouw". Tussen 2012 en 2015 volgde er een uitgebreide tournee in binnen-en buitenland. Na Eurosonic en Reeperbahn verscheen het album ook in Nederland & GAS (Germany/Austria/Switzerland).

Intussen werkte Sarah aan haar volgend album. “Displeasure” verschijnt op 23 september 2016 in de BENELUX & GAS. De plaat contrasteert met de zonnige swingjazz van het eerste album. De inspiratie kwam uit donkere, melancholische hoek, waarvoor Sarah gebruik maakte van haar lage stemregister. De songs spelen zich af tegen een filmisch decor. Met behulp van een midi-klaviertje componeerde ze rijkelijke orkestraties met strijkers, pauken en koortjes. Zo haalde ze haar invloeden bij Ennio Morricone, Louis Bacalov, George Gershwin, Ray Ellis en James Newton Howard. De songs op zich zijn een fusion tussen piano pop, R&B en soul-jazz uit de jaren ’60-’70. Bovendien wordt er ook wat geflirt met subtiele elektronica en jaren ’80 beats. Klankmagiër Koen Gisen nam ook voor deze plaat de productie voor zijn rekening. Frederik Dejongh deed de mastering.

 

QUOTES

De Standaard: “Alle insiders tippen Sarah Ferri als een van de grote beloftes voor dit jaar”.

Het Nieuwsblad: “Sarah Ferri, we schrijven uw naam officieel in het register van de recente vloedgolf van talrijke podiumdames — met gulden inkt.”

Knack Focus 11.04.2012 - CD top 5 : "Met On My Own en The Man Who Was Bored komt ze pal in het vaarwater van Vaya Con Dios te liggen, maar er is meer: het van gospelballade subtiel naar elegant pianowalsje ontbolsterende Were You There en de oud-Parijse flair in Springair bijvoorbeeld, of de speelse wijze waarop muzikale antiquiteiten als ragtime en dixieland zich in The Jump en Dancing At The Supermarket perfect met klinkklare popmelodieën verzoenen. Pluim voor een excellent en dapper debuut." (***)

Radio 1: “Onmiskenbaar talent, Sarah Ferri. Wat een stem!...Tijdloze klasse noemen wij dat. Onmiskenbaar talent, zeg ik u!”

Humo: "We onthouden: een betere, krachtigere, multifunctionelere stem hebben we dit jaar nog niet gehoord in eigen land. Ook niet op VTM." 
(fvd), HUMO, 16 april 2012

Het Nieuwsblad: “Sarah Ferri houdt uitverkoop talent in de Vooruit” Concertrecensie 24/04/2012 Stijn Geldof

Cleeft.nl: “Veelzijdige zangeres Sarah Ferri zet een sterk debuut neer met Ferritales” 9/1/2013 (score : 8)

Fuldaer Zeitung: “Zeitlose Perlen” Anke Zimmer

Aachener Nachriten: “Eine rundum charmante Platte!” …”Ein fruchtiger, gut abgeschmeckter Cocktail, der- auch mit verspätung-bestens bekömmlich und haltbar ist. (ah) (*****)

 



TPL_POPUP_LOADING
TPL_POPUP_LOADING